ΦΟΝΤΟ ΑΕΒΕ - Main Section

Οδηγίες καθαρισμού

Σε περίπτωση που τα προϊόντα μας δε φέρουν ταμπέλα με συγκεκριμένες οδηγίες καθαρισμού, ισχύουν οι παρακάτω οδηγίες περιποίησης.

Τα περισσότερα υφάσματα επίπλωσης, εφόσον είναι φορετά καλύμματα, είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο χέρι, σε χαμηλή θερμοκρασία, με χρήση ήπιου απορρυπαντικού.

Δε συνιστάται η χρήση πλυντηρίου ή στεγνωτηρίου, παρά μόνο αν υπάρχει σχετική σήμανση στα ταμπελάκια που συνοδεύουν το ύφασμα ή στο δειγματολόγιο.

Παράγωγα αλκοόλ και πετρελαίου (ασετόν, οινόπνευμα, βενζίνη κλπ), υλικά απολύμανσης ή καθαριστικά με χλώριο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των υφασμάτων. Επίσης, να μη χρησιμοποιούνται σφουγγάρια καθαρισμού μαγειρικών σκευών ή σκληρές βούρτσες, καθώς η έντονη τριβή καταστρέφει το πέλος.

water retardant duck textile

Waterproof vs Water repellent vs Water resistant

oeko

Τι σημαίνει αυτή η σήμανση στα υφάσματα;

Καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια με ένα μαλακό βρεγμένο πανί.

Για υγρούς λεκέδες (καφέ, αναψυκτικά, αλκοόλ) άμεσος καθαρισμός με στεγνό πανί / χαρτί κουζίνας, χωρίς πίεση. 

A Πλύσιμο στο πλυντήριο σε μέγιστη θερμοκρασία 30°C , πρόγραμμα βαμβακερών υφασμάτων

Να θυμάστε ότι για τα βαμβακερά υφάσματα είναι αναμενόμενη πιθανή συρρίκνωση κατά το πλύσιμο ή το στέγνωμα, σε ποσοστό έως και 5%.

Λάβετε υπόψη ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως σκύλοι και γάτες, έχουν στο δέρμα τους μια φυσική ποσότητα λίπους, η οποία σε συνδυασμό με τη σκόνη του σπιτιού μπορεί να οδηγήσει σε σκληρή ρύπανση του υφάσματος, γι’ αυτό συνίσταται η χρήση προστατευτικού καλύμματος (το οποίο εμποδίζει και τυχόν γρατζουνίσματα).

2.000
υφάσματα!